8.5 C
Utrecht
zondag, februari 5, 2023

Seks op de blockchain: nieuwe Nederlandse app maakt expliciete seksuele toestemming eenvoudig

- Advertisement -


Mensen in Nederland die een manier willen om de expliciete toestemming van hun seksuele partners voor verschillende seksuele handelingen vast te leggen, kunnen nu een nieuwe gebruiken op blockchain gebaseerde app genaamd LegalFling. De app is donderdag gelanceerd door het Amsterdamse softwareontwikkelingsbedrijf LegalThings en vraagt ​​en registreert expliciete wederzijdse toestemming voor seksueel contact tussen verschillende gebruikers.

LegalThings maakt gebruik van slimme contracten op basis van blockchain-technologie. De app is bedoeld als showcase als onderdeel van Zweedse plannen om de wetgeving te wijzigen, waarbij bedpartners verplicht zijn expliciete toestemming te geven bij elk seksueel contact dat ze hebben.

Rick Schmitz, CEO van LegalThings en de geest achter LegalFling: “Het is natuurlijk absurd om iemand te vragen een contract te ondertekenen voordat ze samen gaan slapen. Met LegalFling willen we een oplossing bieden: een simpele veegbeweging is genoeg om je toestemming te geven voor de affaire”.

Via de app stuurt een partner een verzoek om toestemming voor seksueel contact. Het verzoek registreert ook de do’s en don’ts van seksueel contact. Beide partners kunnen het verzoek accepteren of weigeren. Daarbij geven ze elkaar toestemming om deel te nemen aan een seksuele activiteit.

De toestemming kan op elk moment worden ingetrokken, zegt de app-maker. LegalFling biedt ook extra clausules aan, zoals het verbod om foto’s en video’s te delen. Deze clausules blijven van kracht, zelfs na het einde van de consensuele seksovereenkomst, om ex-geliefden te beschermen als een relatie eindigt. Daarom biedt de app een boeteclausule die kan worden gebruikt tijdens proeven, wanneer het contract wordt geschonden.

De beslissing van de Zweedse regering volgde op de # metoo anti-seksuele intimidatiecampagne. Maar een nieuwe uitspraak is niet voldoende: om de nieuwe wet te implementeren moet er een eenvoudigere manier zijn om de wederzijdse toestemming vast te leggen, en dat is het doel van de nieuwe LegalFling-app.

Stichting LegalThingsOne heeft een website gelanceerd waar u kunt download de app gratis op donderdag. De app is beschikbaar voor iOS en Android.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws