8.5 C
Utrecht
zondag, februari 5, 2023

Sekswerkers dienen een hygiëneprotocol in om weer aan de slag te gaan

- Advertisement -


Een groep organisaties die sekswerkers vertegenwoordigen, heeft een hygiëneprotocol ingediend waarmee zij denken de verspreiding van het coronavirus voldoende te kunnen beperken zodat sekswerkers weer aan de slag kunnen. Maatregelen zijn onder meer het verschonen van het beddengoed na elke klant en sekswerkers die alleen één-op-één werken of met een stel dat een huishouden deelt, meldt ANP.

SekswerkExpertise, een platform dat staat voor het verbeteren van de positie van sekswerkers, baseerde het protocol grotendeels op bestaande protocollen voor andere contactberoepen die een maand geleden weer mochten opstarten, zoals kappers en schoonheidsspecialisten. In de huidige stand van het coronavirus is sekswerk tot september verboden. Maar met dit protocol hoopt de sector maandag weer op te kunnen starten.

Naast het verschonen van beddengoed en het beperken van klanten, bevat het protocol ook maatregelen zoals het regelmatig desinfecteren van alle objecten waarop zij en klanten zwaar ademen, het aanpassen van activiteiten zodat sekswerkers en klanten elkaars “vochtige ademhalingszone” vermijden, en sekswerkers douchen of wassen voor en na elke afspraak.

Volgens belangenorganisatie Proud van sekswerkers voelen sekswerkers zich uitgesloten van coronavirushulp. Een aantal sekswerkers in Amsterdam werd uitgezet omdat ze al drie maanden hun huur niet konden betalen. Sommigen leven momenteel alleen van brood omdat ze geen warm eten kunnen betalen, zei een woordvoerder van Proud tegen de nieuwszender.

Sekswerkers zijn volgens de organisaties heel streng in hun gezondheid en hygiëne, en het feit dat ze niet mogen werken is het gevolg van willekeur.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws