4.4 C
Utrecht
zondag, januari 29, 2023

Serious Request 2017 gaat vanavond van start in Apeldoorn

- Advertisement -


Serious Request 2017 van NPO 3FM gaat maandagavond van start in Apeldoorn. DJ’s Angelique Houtveen, Domien Verschuuren en Sander Hoogendoorn arriveren om 15:00 uur met de trein in de stad Gelderland en om 20:00 uur zal Frans Timmermans, vice-president van de Europese Commissie, hen opsluiten in het Glazen Huis. Dit jaar zamelt de jaarlijkse fondsenwerving van 3FM geld in om het Rode Kruis te helpen bij het herenigen van door rampen of conflicten verscheurde families, aldus de Serious Request-website.

Vanavond tot kerstavond worden de drie DJ’s opgesloten in het Glazen Huis op het Marktplein en spelen ze 24 uur per dag verzoeken, terwijl ze Nederland motiveren om hiervoor te doneren. Volgens Het Parool zijn er door het hele land honderden acties georganiseerd om de DJ’s dit jaar te helpen geld in te zamelen voor het Rode Kruis.

“Wereldwijd zijn meer dan 4 miljoen familieleden elkaar kwijtgeraakt door een ramp of conflict”, aldus de Serious Request-website. “In conflictgebieden, zoals in Nigeria en de Democratische Republiek Congo, worden miljoenen kinderen gedwongen gescheiden te leven van hun ouders, broers of zussen. Met de opbrengst van 3FM Serious Request sporen Rode Kruis-hulpverleners vermiste kinderen op, herstellen ze het contact met hun familie en breng ze terug naar huis. “

Dit is de 14e editie van Serious Request en de eerste keer dat de inzamelingsactie in Gelderland wordt gehouden. Ter voorbereiding op dit jaar heeft het Glazen Huis een complete renovatie ondergaan, meldt De Stentor. Voor het eerst heeft het Glazen Huis nu twee verdiepingen. “Bijna alles in huis – inclusief de muren en de slaapkamer – is dit jaar van glas”, zei omroepmanager Edwin Valent tegen de krant. “Het publiek is dus dichterbij dan ooit. Vanaf het Marktplein of welk kanaal dan ook: radio, televisie, online. Dat maakt het voor Sander, Angelique en Domien intenser.”

Serious Request begint op maandag met een optreden van Chef’Special om 20.30 uur.

De inzamelingsactie van vorig jaar was gericht op het helpen van kinderen die sterven aan longontsteking. In 2015 zamelde Serious Request geld in voor kinderen in oorlogsgebieden.Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws