8.5 C
Utrecht
zondag, februari 5, 2023

Singer tilt de geest van het verzorgingshuis op van hoog boven de brandweer. ladder vrachtwagen

- Advertisement -


Met rapportage door Zack Newmark.

Een vrolijke glimlach en een luid applaus wonnen de dag op vrijdag toen bewoners en personeel van een verzorgingshuis in Amsterdam Oost op hun balkons schreeuwden om te zien hoe muzikant Marcel Fokker een mini-concert uitvoerde dat eindigde met de klassieker ‘Sweet Caroline’ van Neil Diamond. Maar dit was geen gewone prestatie voor Fokker.

Een paar verdiepingen hoog op de ladder van een brandweerwagen, bracht de zanger een serenade aan de bewoners en gezondheidswerkers van De Gooyer, een verzorgingstehuis in Cordaan waar tientallen ouderen met een verstandelijke beperking wonen.

Het was een uitzonderlijke vertoning van de openbare viering sinds een groot deel van Nederland midden maart in isolement ging. “We doen dit omdat het zo zwaar is voor mensen”, zei Fokker tegen NL Times. “Het is belangrijk om mensen nog een schouder te geven om op te leunen.”

De voorstelling van Fokker vond plaats dagen nadat duidelijk werd dat mensen tot 20 mei door een sociale afstandsbeperking zouden worden verbannen uit verpleeghuizen te blijven. Fokker zei dat hij samenwerkte met lokale brandweerlieden van de brandweerkazerne Victor aan de Dapperstraat, een wedstrijd gemaakt door Amsterdam Oost, om de bewoners van de zorginstelling te verrassen en op te vrolijken door te laten zien dat ze zeker niet alleen zijn.

De voorstelling trok ook een kleine menigte van enkele tientallen mensen op straat beneden, van wie velen de bewoners en verzorgers bijwoonden door mee te zingen en te juichen. Na afloop van de voorstelling applaudisseerden de mensen op straat ook de zorgverleners van De Gooyer.

Vrijdag was Fokker’s derde optreden voor een verzorgingshuis. Hij zal met een brandweer werken om dinsdag nog twee sets uit te voeren.

‘Het is geweldig om daarboven te zijn’, zei Fokker. ‘Zoveel blije, lachende gezichten!’

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws