6.9 C
Utrecht
zaterdag, februari 4, 2023

Slachthuis gesloten wegens schendingen van de sociale afstand

- Advertisement -


De slachterij in het Gelderse Apeldoorn is op grond van volksgezondheid gesloten nadat een aantal medewerkers woensdag naar het werk is gebracht zonder acht te slaan op sociale afstanden, zo meldt de hulpverleningsregio.

Het slachthuis, dat toebehoort aan vleesleverancier Vion Food Group, werd gedwongen haar activiteiten te staken nadat groepen van werknemers naar de faciliteit waren vervoerd, verpakt in achttien bestelwagens, in strijd met de sociale afstandsregels die van kracht waren om de verspreiding van Covid-19 te beteugelen. De politie heeft sindsdien alle toegang tot de faciliteit geblokkeerd met hekken, hebben meerdere rapporten bevestigd.

‘Gisteren hadden we er alle vertrouwen in dat de Vion zich aan alle afspraken zou houden. Ik heb toen aangegeven dat het vertrouwen blijft bestaan ​​zolang Vion zich aan de afspraken houdt. Dat is op dit moment niet het geval’, schreef Ton Heerts, voorzitter van de hulpverleningsregio, in een verklaring op woensdag.

Vion’s slachthuis in Apeldoorn komt een week nadat een soortgelijk incident de slachting in Groenlo van het bedrijf dwong te sluiten nadat 147 van de 657 werknemers besmet waren bevonden met Covid-19. Volgens de hulpverleningsregio is een onderzoek naar de gezondheidsnormen bij de slachthuis is afgetrapt door de GGD, met hulp van de brandweer.

Minister van Landbouw Carola Schouten waarschuwde maandag de slachthuizen in Nederland dat ze zouden worden gesloten als ze niet kunnen aantonen dat ze de nodige maatregelen nemen om de sociale distantiëring op hun installaties te waarborgen. “Het is de verantwoordelijkheid van slachthuizen dat werknemers veilig kunnen werken, veilig kunnen leven en veilig kunnen worden vervoerd. Zo niet, dan zijn dit de gevolgen”, zei ze.

Vion kondigde op dezelfde dag haar voornemen aan om werknemers met ruime bussen te vervoeren om hieraan te voldoen, maar had dit woensdagochtend niet gedaan.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws