8.5 C
Utrecht
zondag, februari 5, 2023

Slachthuis Helmond sloot meer dan 21 coronavirusinfecties

- Advertisement -


Slachthuis Van Rooi Vlees in Helmond werd donderdagavond gesloten bevonden, nadat 21 medewerkers positief waren getest op het coronavirus in een steekproef. Het vleesverwerkingsbedrijf moet tot minimaal dinsdag gesloten blijven, zo meldt de lokale veiligheidsregio Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost.

De medewerkers werden getest nadat de voedsel- en consumentenautoriteit NVWA en de kwaliteitsbeoordelaar voor de diersector KDS hun eigen personeel op deze locatie testten en ontdekten dat sommigen van hen het coronavirus hadden. In totaal zijn 130 medewerkers van Van Rooi Meat getest, 21 positief.

De medewerkers die positief hebben getest, worden twee weken in quarantaine geplaatst, evenals hun huisgenoten. Zij krijgen volgens NU.nl onderdak in een hotel in de regio. Vrijdag maakt de veiligheidsregio samen met GGD de vervolgstappen bekend van Van Rooi Meat. Deze stappen omvatten waarschijnlijk het testen van alle medewerkers van Van Rooi Meat.

Dit is het derde slachthuis in Nederland dat besteld is gesloten vanwege het coronavirus. Een Vion-slachthuis in Apeldoorn werd gesloten wegens het overtreden van sociale afstandsmaatregelen. En een ander slachthuis van Vion in Groenlo werd gesloten nadat 147 van zijn werknemers positief waren getest op het coronavirus.

Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit sprak met de vleessector en zei dat bedrijven in deze sector meer moeten doen om hun werknemers te beschermen. Ze zei dat ze niet uit is om slachthuizen te sluiten, maar dat de bal bij hen ligt.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws