4.8 C
Utrecht
vrijdag, januari 27, 2023

Slechts 4 personen per tafel in coronavirusrichtlijnen voor heropening van restaurants, bars

- Advertisement -


Cafés, restaurants en bars werken mogelijk alleen met reserveringen, er kunnen niet meer dan vier mensen aan tafel of aan de bar zijn en gasten worden gevraagd naar hun gezondheid en eventuele symptomen die zij of mensen in hun huis hebben gehad voordat ze naar binnen mochten , volgens richtlijnen opgesteld door horecavereniging KHN, meldt RTL Nieuws.

Bij het betreden van een restaurant of bar moeten gasten hun handen desinfecteren met handdesinfecterend middel en vragen over hun gezondheid beantwoorden – hadden ze de afgelopen 24 uur hoest, loopneus, koorts of kortademigheid? Had een van hun huisgenoten deze symptomen? De horeca kan gasten weigeren bij een vermoeden van verkoudheid of griepachtige klachten. Servers houden zoveel mogelijk 1,5 meter afstand van gasten.

Aan een tafel of aan de bar kunnen maximaal vier personen zitten, tenzij het een huishouden betreft bestaande uit meer personen. Zodra gasten zijn vertrokken, worden de tafels, stoelen en menu’s grondig schoongemaakt. De nieuwe arrangementen moeten zichtbaar geplaatst worden op terrassen, bij de entrees van alle horecagelegenheden, op hun website en social media.

De richtlijnen zijn opgesteld door KHN in samenwerking met restaurant-, café- en barhouders, werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB Nederland, het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en adviesbureau McKinsey. De richtlijnen benadrukken dat het voor de branche cruciaal is dat horecaondernemers kunnen blijven rekenen op ondersteunende maatregelen, ongeacht of ze ervoor kiezen om te heropenen.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws