6.9 C
Utrecht
zaterdag, februari 4, 2023

Slim fietsslot om diefstal te helpen voorkomen; Ontgrendelt alleen via smartphone-app

- Advertisement -


Telecomprovider KPN en de stichting voor veilig verkeer in Nederland VVN hebben samen een slim fietsslot uitgevonden. Het slot is niet alleen een antidiefstalmaatregel – het kan alleen worden ontgrendeld met een smartphone-app – maar voorkomt ook dat fietsers hun smartphone gebruiken tijdens het fietsen. Als de fiets ontgrendeld is, wordt de netwerkverbinding van de telefoon verbroken, meldt NU.nl.

Het slimme slot wordt deze zomer getest door een kleine groep fietsers, maakte KPN woensdag bekend. Het zal in de nabije toekomst beschikbaar zijn voor verkoop aan het publiek. Het slot kost volgens KPN ‘zo’n 100 euro’.

Het slot heeft geen fysieke sleutel. Het kan alleen worden ontgrendeld met een smartphone-app. Terwijl het slot open is, blokkeert KPN het telefoon- en dataverkeer naar de telefoon die op het slot is aangesloten, hoewel het noodnummer 112 nog steeds te bellen is. Zodra de fiets weer is vergrendeld, wordt de telefoonverbinding weer ingeschakeld.

Het slimme slot is vooral gericht op kinderen en tieners, die tijdens het fietsen het meeste risico lopen, aldus VVN. “Het gebruik van smartphones tijdens het fietsen zorgde voor een sterke toename van het aantal verkeersslachtoffers, vooral bij de meest kwetsbare verkeersdeelnemers: jonge kinderen en tieners. Alleen bannen helpt niet, een goede oplossing wel”, aldus VVN-directeur Felix Cohen: volgens de krant.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws