-2.2 C
Utrecht
woensdag, februari 8, 2023

Snelweg A12 afgesloten omdat carnavalswagens Den Haag proberen te bereiken om te protesteren

- Advertisement -


Drommen carnavalsvoertuigen die op weg waren naar Den Haag om te protesteren veroorzaakten donderdag een aantal problemen rond de politieke hoofdstad van Nederland. De politie sloot een deel van de snelweg A12 af om te voorkomen dat er rond 10:45 uur nog meer carnavalswagens de stad binnen zouden komen. Tactische politie-eenheden stonden klaar om in te grijpen indien nodig, meldt AD.

Carnavalsoperators protesteren tegen het redden van het carnavalsseizoen. De coronaviruscrisis en het daarmee samenhangende verbod op evenementen en drukte brachten veel bedrijven in de carnavalsector in moeilijkheden. Geïnspireerd door eerdere protesten van boeren en bouwvakkers besloten ze voor hun protest met hun vrachtwagens het Malieveld in Den Haag op te rijden.

De gemeente Den Haag wilde aanvankelijk alleen 10 carnavalsvoertuigen op het Malieveld, maar gaf toe en liet er in de loop van donderdagmiddag meer toe, aldus de krant. De voertuigen moesten zich eerst melden bij het ADO Den Haag stadion, vanwaar de politie ze naar een plek op het Malieveld leidde. Maar toen de politie op Twitter zei dat het Malieveld, en de route ernaartoe, helemaal vol was, bleven carnavalsoperators komen.

De politie sloot daarom de afrit A12 richting Malieveld af. Demonstranten die daar vastzaten, verlieten hun voertuigen en verzamelden zich op de snelweg. ‘Een aantal carnavalsoperators weigerde zich te houden aan de gemaakte afspraken’, zei de politie. ‘Onze collega’s hebben verschillende keren verzocht om te vertrekken, maar daar werd geen aandacht aan besteed.’ Daarom werd de oproerpolitie ingeschakeld om hen van de snelweg te begeleiden.

De situatie op de A12 veroorzaakte verkeersproblemen in beide richtingen van de snelweg, aldus reisorganisatie ANWB. De snelwegstroken werden rond 14.30 uur heropendGerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws