-1.9 C
Utrecht
woensdag, februari 8, 2023

Sorry, Willy Wonka-fans: Tony’s chocoladefabriek themapark in de wacht

- Advertisement -


Met berichtgeving door Janene Pieters en Jamie de Geir.

Tony’s Chocolonely heeft op de pauzeknop gedrukt op het plan van het bedrijf om een ​​Willy Wonka-achtige chocoladefabriek in Zaandam te bouwen. De economische en gezondheidscrisis als gevolg van de Covid-19-pandemie maakte het moeilijk om alles op de oorspronkelijke locatie in Zaandam te regelen, vertelde directeur Henk Jan Beltman per e-mail aan NL Times.

Het fabriekspark Tony’s Chocolonely Chocolate Circus is ontworpen om compleet te zijn met een achtbaan en bezoekerscentrum in het historische Pakhuis de Vrede. Beltman zei dat de laatste deal die nodig was om het project van de grond te krijgen niet op tijd was afgerond.

Dat betekent voorlopig dat het project in de wacht staat. terwijl Tony’s zich blijft concentreren op zijn missie om chocolade te produceren die zonder slavernij is geproduceerd of dat uitgebuite arbeiders op grotere schaal beschikbaar en geaccepteerd zijn. “We hebben geen zicht op wanneer we opnieuw kunnen beginnen, maar we hopen binnen een jaar te beginnen”, aldus Beltman. Als het achtbaanproject weer op de rails staat, kan het in Zaandam landen, maar misschien niet.

“We hebben een investeerder in zicht en de gesprekken lopen erg goed; we kijken ook naar andere locaties. Ons team zit in Amsterdam en het zou geweldig zijn als we naar een gebied in Amsterdam zouden kunnen komen. We zijn niet gebonden aan Zaandam, ‘zei hij. Als alles goed gaat, kan het Chocoladecircus in 2023 of 2024 worden geopend, zei hij.

Hij vertelde de Parool echter dat het van cruciaal belang zou zijn dat de economische situatie in het land meer zekerheid zou tonen. Voorlopig, zei hij, richt zijn team zich op andere internationale projecten.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws