Sparta hekkensluiter af na winst op Go Ahead, bloedeloze 0-0 in Waalwijk

[ad_1]

Sparta Rotterdam is niet langer de hekkensluiter in de Eredivisie. De ploeg van trainer Henk Fraser boekte thuis een zwaarbevochten 1-0-zege op Go Ahead Eagles. RKC Waalwijk en sc Heerenveen speelden in een uitermate teleurstellend duel met 0-0 gelijk.

Adil Auassar kroonde zich na ruim een uur spelen tot matchwinner. De aanvoerder van Sparta kopte raak uit een vrije trap van Vito van Crooij.

Ook daarna waren de beste kansen voor Sparta. Mario Engels dacht er 2-0 van te maken, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Het had weinig gevolgen voor de thuisploeg, want het aanvallend onmachtige Go Ahead kwam nooit in de buurt van de gelijkmaker.

Sparta komt na 24 wedstrijden op twintig punten en hevelt de laatste plaats over aan Fortuna Sittard (negentien punten). PEC Zwolle, dat een duel meer heeft gespeeld dan beide concurrenten, staat ook op twintig punten.

De kans is groot dat Sparta binnenkort nog drie punten aan het totaal toe kan voegen. De ploeg stond vorige week met 0-1 voor tegen Vitesse, toen de wedstrijd zes minuten voor tijd werd gestaakt wegens wangedrag van een aantal Arnhemse fans. De KNVB heeft besloten dat het duel binnenkort moet worden uitgespeeld.

De wedstrijd van Sparta tegen Go Ahead begon met een vervelend incident. Verdediger Tom Beugelsdijk kwam in de eerste minuut lelijk neer na een luchtduel en moest na een minutenlange behandeling worden vervangen. Hij werd uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht.

RKC’er Finn Stokkers probeert Rami Al Hajj en Thom Haye van zich af te schudden.

RKC'er Finn Stokkers probeert Rami Al Hajj en Thom Haye van zich af te schudden.

Heerenveen houdt RKC onder zich

RKC en Heerenveen zorgden voor een tegenvallend slotstuk van de Eredivisie-avond. Een draak van een wedstrijd in het Mandemakers Stadion eindigde in 0-0.

Nick Bakker kreeg twintig minuten voor tijd de enige grote kans voor Heerenveen. Nadat een corner van Sven van Beek werd gesmoord, raakte de middenvelder de lat.

RKC was aanvallend eveneens onmachtig, maar ging in blessuretijd nog wel bijna met de overwinning aan de haal. Net als Bakker zag Juriën Gaari zijn inzet uit een corner op de lat belanden.

Heerenveen houdt door het gelijkspel RKC Waalwijk onder zich op de ranglijst. De Friese club staat elfde, met 27 punten uit 26 wedstrijden. RKC (24 punten) is de nummer veertien.