4.2 C
Utrecht
zondag, januari 29, 2023

Stijging van Covid-19-sterfgevallen laag op 27, waaronder 7 op vrijdag; 5.670 in totaal

- Advertisement -


Nederlandse functionarissen bevestigden dat er nog 27 mensen zijn gestorven aan Covid-19, waardoor het dodental in Nederland is opgelopen tot 5.670. In totaal waren er zeven doden bekend op vrijdag en de laatste update toonde aan dat donderdag 19 mensen zijn omgekomen.

Van 10 tot en met 13 mei zijn een handvol andere dodelijke gevallen aan de statistieken toegevoegd, hoewel er eerder al enkele doden zijn gevallen, aldus de RIVM.

Nieuw gerapporteerde ziekenhuisopnames waren in totaal 45, hoewel deze dateren van 29 maart. Tot dusver hebben 11.537 mensen ziekenhuiszorg nodig voor de coronavirusziekte. Dat omvat minstens één persoon op vrijdag, vier op donderdag en 14 op woensdag.

Voorlopige statistieken over ziekenhuisopnames werden eerder binnen 24 uur na opname bekendgemaakt. Het RIVM veranderde die praktijk ruim een ​​week geleden en koos er in plaats daarvan voor om met een langere vertraging te rapporteren over hospitalisatiestatistieken om te proberen nauwkeurigere informatie te verzamelen.

Het RIVM meldde ook dat nog 189 mensen positief testten op een coronavirusinfectie, in totaal 43.870 in Nederland. Vrijdagochtend waren bijna 290 duizend mensen getest.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws