4.3 C
Utrecht
dinsdag, februari 7, 2023

Studenten, kopers van een nieuwe woning, hebben € 250 miljoen nodig om het woningtekort te bestrijden: Groenen

- Advertisement -


Linkse politieke partij GroenLinks wil dat de Nederlandse regering zich ertoe verbindt om 250 miljoen euro uit te geven aan woningbeschikbaarheid voor studenten en starters. De vertegenwoordiging van de partij in de Tweede Kamer, de Tweede Kamer, zou maandag in een debatzitting pleiten voor deze verdeling.

Het kabinet heeft in september plannen aangekondigd om een ​​fonds van een miljard euro op te richten om gemeenten te helpen nieuwbouwprojecten van de grond te krijgen, en belastingvermindering voor woningcorporaties om nieuwe woningen te bouwen.

Een commissievergadering van vijf uur over het huisvestingsbeleid van de regering zou plaatsvinden van 13.00 uur tot 18.00 uur. Op de agenda staan ​​een herziening van de huizenmarkt, studentenhuisvesting en de impact van particuliere investeerders op de huizenprijzen.

De situatie is zo moeilijk geworden dat de minister van Binnenlandse Zaken, Kajsa Ollongren, het een ‘huisvestingscrisis’ heeft genoemd. GroenLinks-parlementslid Paul Smeulders was het daarmee eens.

‘Er is een huizencrisis. Studenten en [first-time buyers] zijn de twee groepen die het moeilijkst hebben om betaalbare woningen te vinden. Daarom moeten we daar nu geld voor reserveren ”, zei hij in een verklaring.

Door een dergelijk groot bedrag specifiek te bestemmen om de druk op dit marktsegment te verlichten, “zal de overheid een duidelijk signaal afgeven aan de samenleving dat we deze groepen echt willen helpen”, zei hij.

Alvorens met medisch verlof te gaan, zei Ollongren dat er in Nederland een tekort is van bijna 300 duizend woningen, die zij tot en met 2025 jaarlijks wil aanpakken met 75 duizend nieuwe woningen. De doelstelling was al ruim een ​​jaar geleden vastgesteld en was niet gehaald in 2018 en waarschijnlijk ook niet in 2019.

Sterker nog, er is een tekort aan 40 duizend studentenwoningen en 80 duizend huurgestuurde sociale woningen, aldus GroenLinks.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws