Studie zegt dat de geschiedenis van Covid-gevallen een klein risico op latere 2e infectie vertoont shows


LONDEN, Engeland: Volgens een onderzoek dat eind vorige week in het Britse medische tijdschrift The Lancet is gepubliceerd, lijkt het onwaarschijnlijk dat mensen die COVID-19 hebben gehad, gedurende ten minste 10 maanden opnieuw door het virus worden geïnfecteerd.

Onderzoekers van University College London trokken hun conclusies na bestudering van de dossiers van meer dan 2.000 verpleeghuisbewoners en personeelsleden die werden gevolgd via antilichaamtesten in 100 verpleeghuizen.

Ongeveer een derde van de bewoners en het personeel testte positief op Covid, wat aangeeft dat ze eerder besmet waren met het coronavirus.

Van de 634 mensen die besmet waren met COVID-19, traden slechts bij vier bewoners en 10 medewerkers herinfecties op, vergeleken met 93 bewoners en 111 medewerkers die positief testten, maar nooit het coronavirus hadden gehad.

Uit de bevindingen bleek dat bewoners die eerder Covid hadden gehad 85 procent minder kans hadden om 10 maanden later positief te testen, in tegenstelling tot bewoners die het coronavirus niet hadden gehad.

“Het is echt goed nieuws dat natuurlijke infectie in deze periode beschermt tegen herinfectie. Het risico om twee keer besmet te raken lijkt erg laag”, zei auteur Dr. Maria Krutikov in een persbericht.

“Het feit dat een eerdere COVID-19-infectie een hoog niveau van bescherming biedt aan verpleeghuisbewoners, is ook geruststellend, gezien de bezorgdheid uit het verleden dat deze personen mogelijk minder sterke immuunresponsen hebben die samenhangen met het ouder worden”, zei Krutikov.

.

Spring naar toolbar