13.7 C
Utrecht
vrijdag, mei 20, 2022

‘Taghi werkte aan ontsnappingsscenario’s vanuit EBI’

- Advertisement -


Ridouan Taghi werkte aan drie verschillende scenario’s om te ontsnappen uit de Extra Beveiligde Inrichting in Vught, waar hij momenteel vastzit. Dat schrijft NRC op basis van dossierstukken van het onderzoek naar Taghi’s neef. Die neef, advocaat Youssef T., moest daarvoor volgens de krant opdrachten doorgeven.

Youssef T. had, totdat hij op 8 oktober werd opgepakt, gewerkt in de EBI als advocaat voor Taghi. Zo had hij vrije toegang tot Ridouan Taghi, waardoor de hoofdverdachte in het Marengo-proces volgens het Openbaar Ministerie “onbelemmerd” contact met de buitenwereld kon hebben.

De twee communiceerden volgens de dossierstukken door middel van met de hand geschreven berichten. De advocaat zou daarvan foto’s met zijn iPad hebben gemaakt. Die afbeeldingen werden dan weer doorgegeven via chat-app Signal.

‘Navy seals-manier’

Volgens het OM bleek uit die communicatie tussen de advocaat en Taghi al dat er afspraken werden gemaakt over een uitbraakpoging. NRC schrijft dat Taghi drie scenario’s in gedachten had. Twee daarvan moesten worden uitgevoerd door getrainde professionals.

De EBI in Vught waar Taghi nu vastzit is een soort gevangenis in een gevangenis. Het wordt zo zwaar bewaakt dat er nooit iemand is ontsnapt:Lees meer

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws