8.7 C
Utrecht
donderdag, oktober 28, 2021

Talloze meldingen van fraude bij Russische parlementsverkiezingen

- Advertisement -


De beweging van de gevangen oppositieleider Aleksej Navalny heeft kiezers opgeroepen gebruik te maken van de ‘Slim Stemmen’-app. Daarmee kunnen Russen zien op welke kandidaat ze het best kunnen stemmen zodat de kandidaat van Verenigd Rusland níét gekozen wordt.

Dat systeem is de afgelopen dagen meerdere gevoelige slagen toegebracht. Gisteren verwijderden Apple en Google de applicatie uit hun app-store, op verzoek van het Kremlin. Vandaag zou aan Google gevraagd zijn om drie YouTubevideo’s over ‘slim stemmen’ te verwijderen, meldt een medewerker van Navalny’s beweging.

Ook Telegram heeft de optie om chatbots te gebruiken voor het ‘slim stemmen’-systeem beperkt. Dat is opmerkelijk, want de chatdienst staat bekend als vrijplaats voor oppositieleden dat zich staande wist te houden ondanks bemoeienis van de Russische autoriteiten. Volgens Telegrambaas Pavel Durov worden de chatbots opgeschort omdat rond het verkiezingsproces geen campagne zou moeten worden gevoerd.

Een belangrijke oorzaak voor de impopulariteit van Poetin is de slechte staat van de economie. Correspondent Iris de Graaf ging langs bij de inwoners van Troebitsjino, waar de inwoners al 20 jaar geen stromend water of gas hebben:

Lees meer

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws