8.5 C
Utrecht
zondag, februari 5, 2023

Ten minste 29 coronaviruspatiënten die maandag in het ziekenhuis zijn opgenomen, zijn er nog 23 overleden

- Advertisement -


Ziekenhuizen in Nederland hebben maandag nog 29 patiënten met een coronavirusinfectie opgenomen. Het RIVM meldde 89 nieuw ontdekte ziekenhuisgevallen, waaronder opnames van 22 maart tot en met dinsdag 5 mei in de vroege uurtjes.

Het verhoogde het aantal ziekenhuisgevallen in verband met coronavirus en luchtwegaandoeningen Covid-19 tot 11.126. Het bureau meldde ook 86 meer sterfgevallen van mensen met de virale infectie, waarbij de sterfgevallen werden geregistreerd tussen 3 april en 4 mei.

Dat omvat 23 die op maandag plaatsvonden en tientallen meer toevoegden aan statistieken die aanvankelijk waren vrijgegeven voor zaterdag en zondag. Het RIVM constateerde verder dat van de 5.168 dodelijke gevallen in Nederland er 589 betrekking hadden op iemand onder de 70 jaar. Bij ruim 400 van deze gevallen ging het om iemand met een onderliggende gezondheidsproblemen, meestal gerelateerd aan een hartaandoening, longaandoening of diabetes.

In Nederland hebben tot nu toe 41.087 mensen positief op het virus getest, een stijging van 317. Het RIVM meldt dat er 235.909 mensen op de virale infectie zijn getest.

Zuid-Holland ziet al drie dagen op rij de meeste inwoners besmet raken met het virus. Daar zijn 8527 mensen gediagnosticeerd. Van het eerste openbaar gemelde geval van het virus eind februari tot en met zaterdag had Noord-Brabant meer gevallen dan de 12 provincies. Die provincie had volgens het RIVM vanaf dinsdagochtend 8.468.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws