-2.2 C
Utrecht
woensdag, februari 8, 2023

Testfaciliteit Hyperloop opent TU / Delft; De eerste in Europa zou de weg kunnen effenen tot 1000 km / u reizen

- Advertisement -


De Nederlandse Hyperloop-startup HARDT heeft donderdag een eigen testfaciliteit in Delft geopend. Minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu onthulde de Hyperloop-reageerbuis, de eerste in zijn soort in Europa. En hoewel deze structuur bedoeld is om Hyperloop-faciliteiten bij lagere snelheden te testen, kan de 30 meter lange buis de weg vrijmaken voor transport met snelheden van meer dan duizend kilometer per uur, zei partner BAM in een persbericht.

De 30 meter lange buis is gebouwd in samenwerking met bouwbedrijf BAM. Door HARDT ontwikkelde rails werden in de buis gemonteerd. HARDT is opgericht door studenten van de TU Delft, die begin dit jaar een prestigieuze Hyperloop-wedstrijd van ruimtevaartbedrijf SpaceX hebben gewonnen. Een van de investeerders van de startup is NS.

“Een nieuw tijdperk is aangebroken in mobiliteit met zelfrijdende voertuigen, platooning vrachtwagens en drones. In Nederland willen we het Europese testveld zijn voor deze innovatieve en duurzame mobiliteit en meer kennis opbouwen. Ze Hyperloop is snel, innovatief, stil en duurzaam en daarom zeer interessant voor de mobiliteit van de toekomst “, zei Schultz bij de onthulling. Volgens Schultz is de Hyperloop het enige transportmiddel dat meer energie opwekt dan nodig is. Ze wil het daarom alle ruimte en inspanningen geven die het nodig heeft.

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu overweegt Flevoland als locatie voor een grotere testfaciliteit, onthulde Schultz. Maar of dit spoor wordt aangelegd, hangt af van de resultaten van een onderzoek dat het ministerie momenteel doet naar het ‘potentieel van de Hyperloop’, zei ze.

HARDT is van plan om binnen vier jaar een Hyperloop-lijn tussen twee steden aan te leggen. Deze testfaciliteit zal worden gebruikt om alle belangrijke systemen – zoals veiligheid, besturing en stabiliteit – in een vacuümomgeving te testen.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws