8.4 C
Utrecht
donderdag, februari 2, 2023

Tientallen gearresteerd bij boerenprotest in Drenthe

- Advertisement -


De politie arresteerde woensdagochtend tientallen demonstranten bij een boerenprotest in Drenthe wegens het overtreden van een protestverbod met landbouwvoertuigen. De demonstranten blokkeerden de toegang tot afvalverwerker Attero in Wijster. Tientallen landbouwvoertuigen en auto’s blokkeerden de toegangsweg naar het bedrijf, aldus de Drentse politie op Twitter.

Drenthe besloot samen met Groningen en Friesland om protesten met tractoren en andere landbouwvoertuigen tijdelijk te verbieden. Dergelijke protesten waren volgens de lokale veiligheidsregio’s de afgelopen dagen niet van tevoren aangekondigd, waardoor er geen afspraken konden worden gemaakt over veiligheid. Het verbod geldt tot minimaal maandag.

Sinds vorige week donderdag demonstreerden boeren met hun tractoren en landbouwvoertuigen tegen de plannen van minister van Landbouw Carola Scouthen om vanaf september het toevoegen van eiwitten aan veevoer te verbieden. Boeren voegen als krachtvoer eiwit toe aan het veevoeder, maar dit betekent ook dat de dieren via hun urine en mest meer stikstof uitstoten.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws