7.4 C
Utrecht
maandag, januari 30, 2023

Totaal Covid-19 ICU-patiënten zakt onder de 1.000; Sommige maatregelen kunnen worden versoepeld: ICU-baas

- Advertisement -


Het aantal patiënten op de intensive care voor luchtwegaandoeningen Covid-19 is vrijdag gedaald tot 963. Het was de twaalfde dag op rij dat het aantal Covid-19-patiënten op de IC daalde.

Uit gegevens bleek dat er op ICU 45 minder mensen werden behandeld in vergelijking met het totaal op donderdag, volgens LCPS, het kantoor dat patiëntenvervoer coördineert. Cijfers van de non-profit intensive care-organisatie NICE schatten dat de laatste keer dat er minder dan duizend patiënten op de intensive care voor de coronavirusziekte waren, op 28 maart was.

Diederik Gommers, voorzitter van intensivecarevereniging NVIC, vertelde vrijdag aan AD dat het aantal ICU-patiënten “vrij snel” daalt. Daarom denkt hij dat maatregelen sneller versoepeld kunnen worden. Volgens hem heeft het geen zin meer om tot 20 mei alles gesloten te houden.

‘Als scholen op 11 mei opengaan, zie je pas eind mei de effecten hiervan als het leidt tot extra ziekenhuisopnames. Dan heeft een nieuwe beslissing over versoepelende regels na 20 mei geen zin. Ontspannen zou kunnen hebben is nu gebeurd, of een van deze dagen. Zo kun je binnen drie weken zien wat er gebeurt en kun je bijvoorbeeld de schoolbeslissing heroverwegen ‘, zei hij tegen de krant.

Hoewel het gebruik van ICU-bedden voor Covid-19 nog steeds hoog bleef, was er tot aan de pandemie in het hele land slechts 1.150 ICU-bedden, genoeg ruimte in Nederlandse ziekenhuizen om 388 patiënten zonder coronavirusinfectie te voorzien van intensive care. Dat werd verder geholpen door Duitse medische centra die vrijdag nog 41 patiënten uit Nederland behandelden.

Tot op heden schatte NICE dat 2.722 patiënten op de ICU werden behandeld voor Covid-19, waarvan er 652 stierven. Nog eens 585 werden nog behandeld op een andere afdeling na een periode op de intensive care en 521 zijn ontslagen uit het ziekenhuis.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws