4.2 C
Utrecht
zondag, januari 29, 2023

Trailer vrijgegeven voor film gebaseerd op treinaanval van Thalys

- Advertisement -


Warner Bros.Pictures heeft de eerste trailer van zijn film The 15:17 naar Parijs uitgebracht, die is gebaseerd op een verijdelde aanval op een Thalys-trein tussen Amsterdam en Parijs in 2015.

Ayoub el-Khazzani stapte op 21 augustus 2015, zwaar bewapend, in de trein op station Brussel-Zuid en verstopte zich in het toilet. Net nadat de trein de Franse grens was overgestoken, kwam hij zwaaiend met zijn wapens het toilet uit. Hij werd onmiddellijk overmeesterd door andere passagiers en overgedragen aan de Franse politie.

Vier passagiers die een bloedbad die dag voorkwamen, waren de Amerikanen Anthony Sadler, Spencer Stone en Alek Skarlatos en de Brit Chris Norman. Ze kregen later de Legion d’Honneur-medaille – de hoogste eer van Frankrijk. Ze werden geholpen door een bankier die anoniem wilde blijven en de Frans-Amerikaanse Mark Moogalian.

De 15:17 naar Parijs is gebaseerd op een boek dat Sadler, Stone en Skarlatos met Jeffrey E. Stern schreven over de verijdelde aanval. De film is geregisseerd door Clint Eastwood en speelt de drie Amerikaanse mannen die zelf spelen. Het verschijnt begin volgend jaar in de bioscopen.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws