Treinen naar Schiphol moeten rijden tijdens de staking van het openbaar vervoer op dinsdag


Treinen moeten passagiers van en naar Schiphol blijven vervoeren tijdens een nationale staking van het openbaar vervoer die dinsdag is gepland, oordeelde een rechtbank in Nederland zondag. Hoewel bussen, metro’s en trams tot stilstand komen, kregen de transportverenigingen de opdracht ervoor te zorgen dat er minimaal vier treinen per uur rijden tussen Amsterdam Centraal en Schiphol.

De treinen rijden tussen 05.00 uur en 21.00 uur. Op de stations Amsterdam Lelylaan en Sloterdijk staan ​​ook haltes gepland. Weinig of geen andere treinen zullen naar verwachting die dag rijden, wat volgens NS volgens de NS een ‘ernstige hinder’ voor mensen zou moeten zijn.

Gerechtelijke procedures die waren uitgelokt door klachten van de luchthaven en de gemeente Haarlemmermeer zijn zondagochtend tot stilstand gekomen om te zien of partijen het probleem direct met de vakbonden konden oplossen. De rechtbank kwam terug toen de gesprekken mislukten.

Schiphol zei dat ongeveer de helft van de vliegtuigpassagiers de luchthaven betreedt of vertrekt met het openbaar vervoer. Met tienduizenden op komst op dinsdag was het niet duidelijk hoe deze passagiers de faciliteit zouden verlaten.

Daarom zei de luchthaven dat de staking het potentieel had om een ​​rampzalige impact te hebben op de openbare orde en veiligheid. Het zei dat het een onbedoeld slachtoffer was van de staking die gericht is op nationale politici in Den Haag.

De vakbonden willen dat de pensioengerechtigde leeftijd wordt bevroren en mogelijk wordt teruggedraaid omdat de werknemers luide, zware machines bedienen, en zowel ongevallen als zelfmoordgedrag door voetgangers hebben een sterk negatief effect op het emotionele welzijn van werknemers. Ze vechten ook voor robuustere pensioenuitkeringen en pensioenen voor zelfstandigen en flexibele freelancers.

Spring naar toolbar