19.7 C
Utrecht
vrijdag, juli 1, 2022
Array

Treinsysteem in Noord-Nederland stilgelegd; Herstart waarschijnlijk vanaf 14.00 uur

- Advertisement -


Een storing in het treinverkeer in Noord-Nederland zou woensdag aan het begin van de middag weer worden hervat. Omstreeks 12.30 uur reden er geen treinen ten noorden van Zwolle in de provincies Drenthe, Friesland en Groningen, en reizigers kregen het advies om bij het instappen twee uur extra reistijd uit te trekken. zei. Ook de Arriva-treinen tussen Leeuwarden en Groningen werden getroffen.

ProRail heeft het treinverkeer stilgelegd vanwege een onbekende storing bij de verkeersleiding in Groningen, meldt de spoorbeheerder op Twitter. Deze controlepost regelt het treinverkeer in de regio’s Heerenveen en Assen en alles ten noorden daarvan, zegt een woordvoerder van ProRail tegen de NOS.

“Om veiligheidsredenen is het treinverkeer stilgelegd zolang de systemen van de verkeersleidingposten niet werken. Dat zijn de ogen en oren van het treinverkeer”, aldus de woordvoerder.

Er waren meerdere treinen in beweging toen de storing zich voordeed. Deze treinen werden direct stilgelegd, meldt het ANP. ProRail werkt er hard aan om de boel weer op de rails te krijgen, onder andere om deze treinen weer op de stations te krijgen.

Even voor 14.00 uur werden de systemen bij de verkeersleiding hersteld. De verwachting was dat de treinherstartprocedures in de loop van de middag geleidelijk zouden plaatsvinden.

Hoewel de oorzaak van de storing onbekend is, werd een cyberaanval uitgesloten, zegt een woordvoerder van ProRail tegen het ANP. “We onderzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren om te voorkomen dat dit in de toekomst nog eens gebeurt”, aldus de woordvoerder.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws