4.8 C
Utrecht
vrijdag, januari 27, 2023

Treinverstoring laat bezoekers van reuzen in Leeuwarden gestrand

- Advertisement -


Mensen die zondag naar de gigantische marionetten van Royal de Luxe in Leeuwarden gingen kijken, bleven achter door een treinverstoring. Een defecte bovenleiding betekende een zeer beperkt aantal treinen tussen Zwolle en Meppel, dat onderdeel uitmaakt van het traject tussen Zwolle en Leeuwarden, meldt NU.nl.

Volgens ProRail is een halve kilometer bovenleiding door een trein naar beneden getrokken. Hierdoor kwam het treinverkeer op de route een tijdlang volledig tot stilstand. Vanaf 18.30 uur kon een beperkt aantal treinen op één spoor op het traject rijden.

De wereldberoemde reuzen waren drie dagen in Leeuwarden. Zondag was de laatste dag. Een woordvoerder van de gemeente kon aan NU.nl niet vertellen hoeveel mensen de stad zondag bezochten, maar schatte dat het meer waren dan de ongeveer 160 duizend mensen die zaterdag kwamen. De gemeente schat dat in totaal zo’n 425 duizend mensen de reuzen kwamen opzoeken.

Mensen die zondag de reuzenmarionetten wilden zien, werden opgeroepen om met het openbaar vervoer te reizen omdat er veel verkeer was op de toegangswegen naar Leeuwarden.

De reuzen van Royal de Luxe waren een van de hoogtepunten van de evenementen van Culturele Hoofdstad van Europa, Leeuwarden. Het paradepaardje, de Diver, weegt 3 ton en is 11 meter hoog.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws