14.7 C
Utrecht
woensdag, oktober 20, 2021

Twee ICC Europe Qualifiers verhuisd van Schotland naar Spanje

- Advertisement -


Dubai [UAE], 24 juni (ANI): In een poging om Pathway-evenementen in Europa opnieuw te starten, heeft de International Cricket Council (ICC) donderdag de verplaatsing aangekondigd van de ICC Women’s T20 World Cup Europe Qualifier en de U19 Men’s Cricket World Cup Europe Qualifier vanwege de Covid19-pandemie.

Het eerste evenement dat van Schotland naar Spanje wordt verplaatst, is de Europe Qualifier naar de ICC Women’s T20 World Cup South Africa 2023. De Qualifier, die twee stappen verwijderd is van het WK, met ongewijzigde data van 26-30 augustus, zal Frankrijk , Duitsland, Ierland, Nederland, Schotland en Turkije strijden allemaal in La Manga, waarbij Frankrijk en Turkije voor de eerste keer ooit deelnemen aan een ICC-vrouwenevenement.

De ICC U19 Cricket World Cup 2022 Europe Qualifier voor heren wordt ook verplaatst van Schotland naar Spanje en zal nu plaatsvinden tussen 19-25 september in La Manga. Ierland, Jersey, Nederland en Schotland strijden allemaal om één plek in de U19 Cricket World Cup voor heren.

Het besluit om de evenementen naar Spanje te verplaatsen werd genomen na een periode van overleg met de deelnemende landen en relevante regeringen, waar werd vastgesteld dat dit de best mogelijke kans was om de evenementen te laten plaatsvinden vanwege COVID-19-beperkingen in Schotland.

Het verplaatsen van de U19 Cricket World Cup Europe Qualifier voor heren naar september was de enige haalbare optie om op het speelveld te bepalen welk team zich zal kwalificeren voor de U19 Men’s Cricket World Cup 2022. De beslissing werd genomen in overleg met alle deelnemende leden, en bijgevolg , Denemarken en Guernsey kunnen niet deelnemen vanwege een botsing met de Europese schoolkalender.

In Afrika is de ICC U19 Men’s Cricket World Cup Division 2 Qualifier, waarbij Botswana, Kenia, Mozambique, Rwanda, Sierra Leone en Tanzania betrokken waren, geannuleerd als gevolg van COVID-19-beperkingen. Zonder de mogelijkheid om het evenement opnieuw te plannen, zijn Tanzania en Rwanda nu gepromoveerd tot de Africa Qualifier op basis van hun records in de vorige vijf edities van de U19 Men’s CWC-qualifiers. Ze zullen samen met Namibië, Nigeria en Oeganda strijden om een ​​van de resterende vijf U19 CWC-plaatsen voor heren.

Ten slotte is de ICC Men’s Cricket World Cup League 2-serie van volgende maand, waarbij Schotland, Namibië en Nepal betrokken zijn, uitgesteld vanwege de verslechterende situatie in Namibië, waar toenemende COVID-19-gevallen de trainingsvoorbereidingen hebben beïnvloed en de aanscherping van de beperkingen de reismogelijkheden hebben verminderd. Deze serie – die deel uitmaakt van League 2, dat twee stappen verwijderd is van de Cricket World Cup voor heren in 2023 – is uitgesteld tot juli 2022, na het verkennen van opties om het evenement deze zomer ook in Spanje te organiseren, wat onhaalbaar werd.

ICC Head of Events, Chris Tetley, zei in een officiële release: “Hoewel het teleurstellend is dat Denemarken en Guernsey niet kunnen deelnemen aan de U19 Regional Qualifier, zijn we dankbaar voor de inspanningen van alle betrokkenen om deze evenementen opnieuw te kunnen plannen. en geeft ons de best mogelijke kans om ICC-pathway-evenementen in Europa opnieuw op te starten. De verplaatsing van beide evenementen van Schotland naar Spanje zal ons hopelijk de eerste ICC-pathway-evenementen opleveren sinds februari vorig jaar. ” (ANI)

.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws