14.4 C
Utrecht
zaterdag, september 23, 2023

Twee Nederlanders onder 83 miljonairs die hogere belastingen willen om pandemie, armoede te bestrijden

- Advertisement -


Minstens twee Nederlanders sloten zich aan bij de tientallen miljonairs die een open brief ondertekenden waarin hun nationale regeringen werd gevraagd de belastingen op de rijksten te verhogen. De groep van 83 noemde zichzelf ‘Millionaires for Humanity’ en zei dat ze een essentiële hulpbron hebben die de overheid kan gebruiken om de huidige en toekomstige pandemieën te bestrijden. De open brief accepteerde nog steeds aanvullende ondertekenaars vanaf 17.45 uur op maandag.

‘Nee, wij zijn niet degenen die zieken verzorgen op de intensive care-afdelingen. We rijden niet met de ambulances die de zieken naar de ziekenhuizen zullen brengen. We vullen de schappen van de supermarkten niet bij of bezorgen geen eten van deur tot deur’, luidt de brief. ‘Maar we hebben wel veel geld. Geld dat nu hard nodig is en dat de komende jaren ook zal blijven, nu onze wereld herstelt van deze crisis.’

Onder de Nederlandse ondertekenaars is Frans Meijer, ondernemer in informatietechnologie. Robert Schram, een advocaat, ondertekende ook de brief waarin stond: “We kunnen ervoor zorgen dat we onze gezondheidszorgstelsels, scholen en veiligheid adequaat financieren door een permanente belastingverhoging voor de rijkste mensen op aarde, mensen zoals wij.”

Bekende ondertekenaars zijn onder meer Ben & Jerry’s mede-oprichter Jerry Greenfield, Amerikaanse filmmaker Amy Ziering, Britse filmregisseur Richard Curtis, Nieuw-Zeelandse retailleider Stephen Tindall, voormalig BlackRock-directeur Morris Pearl, en twee erfgenamen van het Disney-entertainmentimperium, Abigail Disney en Tim Disney.

‘Vandaag vragen wij, de ondergetekende miljonairs, onze regeringen om belastingen te heffen op mensen zoals wij. Onmiddellijk. In wezen. Permanent.’

De groep zei te wijzen op onderzoek waarin werd gesteld dat een half miljard mensen zonder onmiddellijke actie waarschijnlijk in armoede zouden vervallen. ‘Dus alsjeblieft. Belasting ons. Belasting ons. Belasting ons. Het is de juiste keuze. Het is de enige keuze’, zeiden de miljonairs.

‘De mensheid is belangrijker dan ons geld.’

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws