6.9 C
Utrecht
zaterdag, februari 4, 2023

Twee zorginstellingen verdacht van het afgeven van valse diploma’s

- Advertisement -


Er loopt een onderzoek naar twee Gelderse zorginstellingen die ervan worden verdacht nepdiploma’s en valse certificaten van goed gedrag te geven. De personen met de nepkwalificaties werkten in instellingen voor geestelijke gezondheidszorg en jeugdhulp, zei het Openbaar Ministerie (OM) woensdag. De getroffen instellingen zijn op de hoogte gebracht en hebben sindsdien de samenwerking met de zorginstellingen stopgezet. Precies waar de ongekwalificeerde mensen werkten, zei de aanklager niet.

Het onderzoek is gericht op de twee agentschappen en hun vermoedelijke leidinggevenden. Ze worden verdacht van vervalsing en fraude. Hoeveel gezondheidswerkers met valse kwalificaties werkten, is nog niet duidelijk, aldus het OM. Het onderzoek is gestart nadat de Dienst Justis, de officiële instantie die certificaten van goed gedrag afgeeft, de autoriteiten in kennis heeft gesteld van enkele nepcertificaten die in de gezondheidszorg in omloop zijn.

De autoriteiten doorzochten twee bedrijfspanden en een woning in Gelderland. Ze namen digitale gegevensdragers en administratie in beslag voor verder onderzoek. Het OM heeft niet gezegd of er arrestaties zijn verricht.

‘In Nederland hechten we veel waarde aan goede gezondheidszorg’, aldus het OM. “We moeten erop kunnen vertrouwen dat medisch personeel bekwaam en gekwalificeerd is om hun werk te doen. Dit betekent onder meer dat ze de juiste opleiding en papieren hebben.” Het OM voegde eraan toe dat er bij de getroffen instellingen geen signalen zijn geweest van onzorgvuldig verleende zorg of incidenten.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws