5.7 C
Utrecht
woensdag, december 6, 2023

Twintig gearresteerd rond demonstratie Pegida in Den Haag

- Advertisement -


In totaal werden 20 mensen gearresteerd rond een niet al te druk bezochte Pegida-demonstratie op zondag in Den Haag. Onder hen was de leider van de anti-islamgroep Edwin Wagensveld, die opnieuw werd gearresteerd omdat hij een hakenkruis op zijn shirt droeg, meldt AD.

Bij de demonstratie op Koekamp waren meer politieagenten aanwezig dan demonstranten. Ongeveer Pegida-supporters kwamen opdagen en ongeveer 100 politieagenten werden ingezet om ervoor te zorgen dat de demonstratie en de mars door de stad niet tot grote incidenten leidden.

Wagensveld en drie anderen werden gearresteerd voor het dragen van overhemden met een swastika. Vorige week werd de Pegida-leider ook gearresteerd voor het dragen van het shirt met daarop de afbeelding van een figuur die onder meer een hakenkruis in een vuilnisbak bij de rechtbank in Amsterdam gooit. Hij werd ondervraagd en vrijgelaten.

Een andere Pegida-supporter werd gearresteerd omdat hij een nephoofd droeg terwijl hij gekleed was in een djellaba. Hij stak ook een lange zwarte nepbaard op zijn gezicht en een plastic bom op de tulband die hij droeg.

De afgesproken tegendemonstratie had een nog slechtere opkomst. Slechts 10 mensen protesteerden op de daarvoor bestemde locatie op Plein 1813.

Acht mensen werden gearresteerd op de Prinsessegracht omdat ze dreigden de Pegida-demonstratie te verstoren. Nog eens zes werden gearresteerd voor een onaangekondigd protest tegen de anti-islam, anti-immigratiegroep. En één werd gearresteerd voor het beklimmen van een lichtmast op het plein voor Den Haag Centraal Station met een vlag van de antifascistische actie. (AFA).

Tijdens deze arrestaties vond de politie twee blikken met een dikke substantie en een mogelijk ontstekingsmechanisme. Het Explosive Ordnance Disposal-team onderzoekt de inhoud. Agenten vonden ook twee ballonnen met een onbekende vloeistof op de persoon die de lichtmast beklom. Ook wordt de inhoud van de ballonnen onderzocht.

https://twitter.com/regio15/status/774964517436547072Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws