2.1 C
Utrecht
vrijdag, december 3, 2021

Utrecht eist hoger bijstandsbudget – Utrecht

- Advertisement -


Foto: Pixabay

Utrecht gaat, net zoals Den Haag, de juridische strijd aan voor extra rijksbudget voor bijstandsuitkeringen. Het gaat om de jaren 2017 en 2018, waarop de gemeente aankijkt tegen een tekort van bijna 20 miljoen euro. Dat meldt Binnenlands Bestuur.

Utrecht strijdt, evenals Den Haag, al jaren voor extra geld van het rijk voor de bijstand. Jaar op jaar komt de stad niet uit met het rijksbudget hiervoor. Na aandringen van de Centrale Raad van Beroep (CRvB) bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) en Utrecht om samen om tafel te gaan zitten, hebben de twee partijen onlangs een compromis bereikt. Over 2015 en 2016 krijgt Utrecht alsnog ruim 14 miljoen euro extra. Er blijft nog wel een tekort van 6 miljoen over, maar dat is het eigen risico binnen de zogeheten vangnetregeling.
Met de schikking is het probleem echter niet structureel opgelost. De rechtszaken die de gemeente tegen SZW had aangespannen over 2017 en 2018 worden nu hervat. Over die jaren kijkt Utrecht aan tegen een tekort van 19,8 miljoen euro.
 

Bron

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws