11.8 C
Utrecht
zondag, juni 4, 2023

Utrecht gaat flink investeren in tijdelijke woningbouw – Utrecht

- Advertisement -


Foto: Pixabay

Utrecht gaat op korte termijn veel meer tijdelijke woningen creëren om de woningnood het hoofd te bieden. Eerder riep GroenLinks raadslid Floor de Koning het college daartoe op. Concreet worden binnenkort 600 woningen gebouwd en er zitten er nog veel meer in de pijplijn.

De plannen van de gemeente, die vandaag worden besproken in de Utrechtse gemeenteraad, voorzien in woningen voor verschillende doelgroepen: van reguliere woningen tot huizen voor jongeren die uitstromen uit de jeugdzorg en moeder-kind woningen. De gemeente heeft zichzelf tot doel gesteld om circa 1.000 extra tijdelijke woningen per jaar op te leveren.
Een van de plekken waar tijdelijke woningen gerealiseerd gaan worden is het BEFU terrein in Hoograven, waar zo’n 250 woningen gepland zijn. De plannen voor permanente woningbouw op dit terrein zijn onduidelijk zolang goede geluidsschermen langs de A-12 ontbreken, die het kabinet pas wil aanleggen wanneer bekend is of en wanneer de A27 wordt verbreed. De Koning: “Ik ga ervan uit dat het absurde plan van die verbreding snel van tafel gaat en goede geluidsschermen geplaatst worden langs de A-12. Dan kunnen we op die plek een prachtig stukje nieuwe stad gaan creëren. Tot die tijd kunnen we daar tijdelijke sociale huurwoningen neerzetten voor al die mensen die nu geen betaalbaar plekje kunnen vinden in de stad.” Op dit moment woont een groep stadsnomaden op het BEFU terrein. Eerder deze week pleitte GroenLinks voor gemeentelijk beleid om voor deze groep een nieuwe plek te vinden als de bouw van de tijdelijke woningen op het BEFU terrein begint.  

window.fbAsyncInit = function() {
FB.init({
xfbml : true,
version : ‘v2.3’
});
}; (function(d, s, id){
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) {return;}
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Lees meer

Het bericht Utrecht gaat flink investeren in tijdelijke woningbouw – Utrecht verscheen eerst op Utrecht Nieuws.Bron

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws