2.1 C
Utrecht
vrijdag, december 3, 2021

Utrecht start proef met elektrische deelbakfietsen – Utrecht

- Advertisement -


Foto: cargoroo

Utrechters kunnen vanaf komend voorjaar gebruikmaken van een elektrische deelbakfiets. De gemeente start een samenwerking met het bedrijf Cargoroo voor een proef van twee jaar met honderd e-deelbakfietsen. Cargoroo plaatst de e-deelbakfietsen vanaf het voorjaar verspreid over de stad, afhankelijk van de animo in de verschillende wijken. De proef is gekoppeld aan een onderzoek dat inzicht moet geven in de potentie van de e-deelbakfiets in het verduurzamen van het vervoer in Utrecht.

Utrecht ziet in de e-deelbakfiets een gezond en duurzaam alternatief voor korte autoritten. Een e-deelbakfiets is handig voor bijvoorbeeld boodschappen, grote aankopen of het halen en brengen van schoolgaande kinderen. De e-deelbakfietsen komen op een vaste plek op straat te staan. Cargoroo onderzoekt de komende maanden samen met de gemeente welke locaties hiervoor het meest geschikt zijn. De animo onder bewoners speelt hierbij een belangrijke rol. Dit najaar peilt Cargoroo de interesse via onder meer sociale media en de digitale wijknieuwsbrieven.
De proef past binnen het beleid van Utrecht om verschillende manieren van deelvervoer te stimuleren. Als meer mensen kiezen voor het delen van vervoermiddelen, blijft de lucht schoon en de straat rustig en veilig; hoe minder auto’s en fietsen op straat, hoe meer ruimte voor bijvoorbeeld groen of speelplekken. Meer informatie over deelvervoer in Utrecht op www.utrecht.nl/deelt.

Bron

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws