6.5 C
Utrecht
zondag, oktober 24, 2021

Utrecht zet Olympische sporters in het zonnetje: ‘Deze Spelen zullen wij nooit meer vergeten’

- Advertisement -


Utrecht heeft dertien olympische sporters uit de stad in het zonnetje gezet. Ze werden ontvangen in het stadhuis en toegesproken door burgemeester Sharon Dijksma. Drie sporters behaalden goud en kregen daarom een koninklijke onderscheiding.
De sporters die een koninklijke onderscheiding kregen zijn de Kampong-speelsters Malou Phenninckx (woont in Breda) en Josine Koning (keepster voor Den Bosch, woont in Utrecht). Net als voor de olympische equipe waren de Spelen voor de Paralympische ploeg de succesvolste ooit met plaats 5 op de medaillespiegel. Utrechts goud was er voor rolstoelbasketbalster Anouk Taggenbrock. 

De burgemeester had speciale aandacht voor de goudenmedaillewinnaars Josine Koning en Anouk Taggenbrock, die wegens een vakantie niet aanwezig was. Ze spreekt medaillewinnaars Phenninckx en Koning aansluitend kort toe en reikt de versierselen (Ridder in de Orde van Oranje-Nassau) uit aan Koning. Phenninckx zal haar koninklijke onderscheiding in haar woonplaats Breda ontvangen. Ze kregen een mooie zeefdruk van de Utrechtse kunstenaar Lucas van Hapert. Ook de andere sporters ontvingen een kleine zeefdruk van Van Hapert.

Terugblik op Spelen

Dijksma keek ook nog even kort terug op de Spelen in Tokio. ,,Om te beginnen begonnen de Spelen al een jaar te laat. Je moest virusvrij in Tokyo aan zien te komen… We hoorden de verhalen van de deelnemers, staf en journalisten die positief werden getest voordat ze überhaupt aan de bak konden. Sporters, die toestemming moesten vragen om snel een ontbijtje op te halen. Tel daar de lege stadions en strenge controles bij op en zijn dit Spelen om vliegensvlug te vergeten.”

,,Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar wat herinneren júllie je nog van de Spelen van Moskou, Barcelona en Athene? Ik kan iedereen op een briefje meegeven dat wij deze Spelen nooit meer zullen vergeten. Omdat het de meest bizarre Spelen óóit waren… Maar jullie waren erbij!”Lees meer

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws