6.9 C
Utrecht
zaterdag, februari 4, 2023

Utrechtse man krijgt taakstraf voor beledigende Nederlandse koningin

- Advertisement -


Een 63-jarige man uit Utrecht is vrijdag door de politie veroordeeld tot 40 uur taakstraf wegens belediging van koningin Maxima in oktober vorig jaar. De man maakte verschillende beledigende opmerkingen over de Nederlandse koningin nadat hij zag dat de politie iemand een kaartje gaf, te beginnen met “deze centen zouden via de belasting bij de koningin terechtkomen” en van daaruit escaleren, meldt het Openbaar Ministerie.

De man werd gearresteerd toen hij, na een waarschuwing van de politie, de beledigingen gewoon herhaalde. In de politieauto noemde hij Maxima ook de “dochter van een moordenaar”, aldus de Aanklager. Toen hij later door de politie werd ondervraagd, ontkende de man dat hij de koningin had beledigd en zei dat hij zich alleen herinnert dat hij haar vader had beledigd.

Het Openbaar Ministerie eiste 20 dagen gevangenisstraf tegen de man, mede omdat hij een uitgebreid strafblad heeft. ‘Er is continuïteit in de strafbare feiten en de verdachte leert gewoon niet’, zei de aanklager. De advocaat van de verdachte pleitte voor vrijspraak, met het argument dat hij het beter doet en dat de “beledigingen Maxima nooit zouden hebben bereikt”.

De rechtbank besloot halverwege te gaan en veroordeelde de man tot 40 uur taakstraf wegens “belediging van een ambtenaar in functie”.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws