14.4 C
Utrecht
zaterdag, september 23, 2023

Van Gogh trekt meer bezoekers dan historische molens en het Rijksmuseum in Amsterdam

- Advertisement -


Het Van Gogh Museum sloot 2017 af met een nieuw record van 2,26 miljoen bezoekers, waardoor het de meeste bezoekers van Nederland is. “Deze mijlpaal laat zien dat Van Gogh nog steeds een ontelbaar aantal mensen uit de hele wereld inspireert. Dat is fantastisch”, vertelde Axel Rüger, directeur van het museum, aan Het Parool.

Ook is het aantal mensen met de Museumkaart in 2017 met bijna vier procent toegenomen. Zo hebben nu 1,35 miljoen mensen een Museumkaart en zijn de kaarten in totaal 8,7 miljoen keer gebruikt, gemiddeld 6,6 keer per persoon.

e Zaanse Schands, een klein dorpje vlakbij Amsterdam waar de 18e en 19e eeuw tot leven worden gebracht, had vorig jaar meer dan 2, .2 miljoen bezoekers en was daarmee de belangrijkste toeristische attractie van de regio. In 2016 bleken ongeveer 1,8 miljoen mensen de oude windmolens en het pittoreske landschap te zien dat bezoekers trok, waarvan 90% toeristen.

Ondertussen registreerde de nationale kunstgalerie Rijksmuseum een ​​afname van het aantal bezoekers. Vorig jaar ontving het 2,16 miljoen kunstliefhebbers, een iets kleiner bedrag vergeleken met de 2,2 miljoen bezoekers in 2016 en 2,35 miljoen in 2015, volgens de verzameling cijfers van Het Parool over regionale attracties.

De A’DAM-toren op Amsterdam Noord bracht met zijn gewaagde kijk op een gemeenschappelijke speeltuinschommel honderdduizenden mensen binnen, van wie velen op de rit sprongen die hen over de richel van de hoogbouw slingerde. The Lookout at A’dam telde 485.000 bezoekers en een algemene toename van het aantal buitenlandse toeristen dat de weg naar het dak van het voormalige Shell-gebouw vond. Zo’n 200.000 zwaaiden over de rand van de toren op 100 meter hoogte.

De renovatiewerken in het Anne Frank Huis hadden vorig jaar geen invloed op het aantal bezoekers. De beroemde schuilplaats trok 1,27 miljoen mensen. Renovaties daar zullen de authentieke aspecten van het huis niet aantasten en zijn bedoeld om een ​​beter inzicht te geven in de historische context van Annes levensverhaal.

Het belangrijkste museum voor moderne kunst van Amsterdam, het Stedelijk, verhoogde ook zijn bezoekers, met 680.000 mensen die dit jaar door de galerijen liepen. Deze stijging is te danken aan de exposities van publieksfavorieten zoals Jordan Wolfson, Ed van der Elsken en Keith Haring.

“Deze positieve ontwikkelingen zijn vooral te danken aan de diversiteit in collecties, aanverwante activiteiten in musea en de spreiding van musea over het land”, aldus Mirjam Moll, promotiemanager van de Museumvereniging maandag tegen Het Parool.

De kaart bestaat sinds 1981 en wordt beheerd door de Stichting Museumkaart. De Museumkaart kost 59,90 euro voor volwassenen en 32,45 voor de jongerenkaart.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws