19.7 C
Utrecht
zondag, september 24, 2023

Vandalisme spoor in Amsterdam

- Advertisement -


Meerdere ramen, deuren, verkeersborden, muren, tramhaltes en een standbeeld in Amsterdam werden ’s nachts bedekt met verf en graffiti. ADO Den Haag fans lijken de actie op social media te claimen, meldt de Telegraaf.

Het vandalisme werd gepleegd in groene en gele verf – de kleuren van voetbalclub ADO. ‘JHK’ is gespoten op meerdere muren en tramhaltes. ‘JHK’ staat volgens de krant voor ‘Joden Hebben Kanker ‘, of ‘Joden hebben kanker’ in het Engels. Ajax-fans worden vaak ‘joden’ genoemd, een bijnaam die ze omarmden.

Een van de doelwitten van dit vandalisme is standbeeld De Dokwerker – een ode aan de staking van februari 1941, waarin tienduizenden burgers in opstand kwamen tegen de Naxi’s.

Het vandalisme komt zondag vooruit op een wedstrijd tussen ADO en Ajax in Den Haag. Traditioneel lopen emoties altijd hoog rond wedstrijden tussen deze twee teams, maar de wedstrijd van zondag is nog spannender omdat Ajax volgens de Telegraaf vooraf een demonstratie in Den Haag aankondigde. De Ajax-fans zijn boos op de Haagse burgemeester Pauline Krikke omdat ze hun de toegang tot het ADO-stadion werd verboden.

Meerdere foto’s van het vandalisme werden gedeeld op Instagram-account Afwezig. Naar de voetbalwedstrijd op zondag wordt verwezen.

Veel Amsterdammers zijn verontwaardigd over het vandalisme. De politie beloofde de daders op te sporen. “We gaan proberen uit te vinden wie dit heeft gedaan”, zei een woordvoerder tegen AT5. ‘Eventuele schoonmaakkosten kunnen hierop worden verhaald.’

https://www.instagram.com/p/BuLDbbJBSSv/Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws