7.6 C
Utrecht
maandag, januari 30, 2023

Veel bedrijven verwachten binnen een jaar te herstellen van coronavirus

- Advertisement -


Een onderzoeker van de Universiteit van Amsterdam heeft ontdekt dat, hoewel veel ondernemers denken dat ze binnen een jaar zullen herstellen van de huidige economische neergang, bedrijfsleiders na de coronaviruscrisis zeer uiteenlopend zijn. Henk Volberda, hoogleraar Strategisch Management en Innovatie aan de Universiteit van Amsterdam (UvA), ondervroeg 800 senior managers in Nederland, waarvan 80 procent zei dat ze verwachtten binnen een jaar terug te keren naar het niveau van voor de crisis, en ongeveer de helft van de ondervraagden dacht zes maanden zou voldoende zijn.

Ongeveer 20 procent schetste een veel somberder beeld en was lang niet zo optimistisch over de situatie. “Het is duidelijk dat organisaties die actief zijn in cultuur, horeca, recreatie en sport behoorlijk hard zijn getroffen door de corona-uitbraak. Dit geldt in mindere mate voor de landbouw- en ICT-sector “, zei Volberda tegen ANP.

Gemiddeld schatten de bedrijfsleiders negen maanden om uit de economische dip te komen, waarbij hun bedrijven in maart 2021 weer normaal werden.

Ongeveer een vierde van de bedrijven verlaagt de salarissen om het effect van de gezondheidscrisis op de een of andere manier te minimaliseren, en een vierde zei ook dat ze afhankelijk waren van overheidssteun om hun bedrijf draaiende te houden, aldus ANP. Ongeveer 58 procent maakte geen gebruik van overheidssteun.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws