8.5 C
Utrecht
zondag, februari 5, 2023

Veel NL-bewoners verloren hun thuiszorg bij een coronavirus-crisis

- Advertisement -


Patiëntenfederatie Nederland maakt zich zorgen over mensen die afhankelijk zijn van hulp van wijkverpleegkundigen en mantelzorgers. Uit een onderzoek van de federatie bleek dat een derde van deze mensen door de coronaviruscrisis nu minder of geen zorg heeft. Patiënten werden volgens de federatie niet altijd geraadpleegd over de verkleinde zorg, meldt de Telegraaf.

Het gaat hierbij om zorg zoals thuistherapie, wondverzorging, wassen en aankleden, huishoudelijke hulp, psychologische zorg en dagbesteding. De Patiëntenfederatie ontving meldingen van wanhopige mensen die de afgeslankte zorg niet meer aankunnen. Mantelzorgers komen ook minder vaak op bezoek – de helft van de mantelzorgers kan vanwege het coronavirus minder of geen ondersteuning geven.

Vakbond Actiz vertelde de Telegraaf dat bij de verkleinde thuiszorg sprake is van activiteiten die niet medisch noodzakelijk zijn. Ook de thuiszorgsector kampt met een tekort aan handen. “We hebben meer personeel naar coronaviruspatiënten gestuurd omdat ze extra aandacht en tijd nodig hebben. En vergeet de uitval vanwege ziekte niet.”

Hans Bruijling van werkgeversorganisatie thuiszorg Zorghthuisnl.nl vertelde de krant dat de cijfers van de Patiëntenfederatie waarschijnlijk kloppen. Hij zei dat zorg altijd zorgvuldig en in goed overleg met alle betrokkenen moet worden afgebouwd.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws