4.8 C
Utrecht
vrijdag, januari 27, 2023

Veel sekswerkers negeren afstandsmaatregelen van het coronavirus: rapport

- Advertisement -


Ondanks dat seksclubs gesloten zijn en de praktijk van beroepen met een hoog contact verboden is om de verspreiding van coronavirus Covid-19 tegen te gaan, werken veel sekswerkers in Nederland nog steeds, alleen vanuit huis. Ze moeten rekeningen betalen en sommigen komen niet in aanmerking voor sociale zekerheidsregelingen en noodfondsen van de overheid, meldt Nieuwsuur na een gesprek met sekswerkers en verenigingen die hen vertegenwoordigen.

“Ik werkte in verschillende clubs, waaronder Den Haag en Amsterdam. Er was maar één andere optie: ik besloot om thuis te werken. Ook omdat er vraag was van mijn klanten”, zei een sekswerker tegen het programma. ‘Veel van mijn collega’s van de clubs doen hetzelfde: ze werken vanuit huis of huren een kamer met een vriend.’ Ze verwacht dat meer sekswerkers zullen volgen naarmate de soft lockdown voortduurt. ‘Ze zullen wel moeten, want je kunt geen honger lijden. Het is net als de kapper, ik kan daar nu niet heen, dus de kapper komt naar mijn huis. Het leven gaat door, maar onder de radar.’

‘De huur moet betaald worden en er moet brood op tafel liggen’, zei escorte Lyle Muns van het vzw bordeel My Red Light tegen Nieuwsuur. “Hoe langer de intelligente vergrendeling duurt, hoe meer collega’s weer aan het werk zullen gaan om klanten niet onnodig te verliezen.”

Minke Fisscher van Belle, een hulporganisatie voor sekswerkers en slachtoffers van mensenhandel, wees Nieuwsuur erop dat niet alle sekswerkers sociale zekerheid of noodhulp kunnen claimen, omdat niet iedereen in de prostitutie als zelfstandige werkt of een DigiD heeft. Duizenden mensen komen in financiële problemen terecht, zei ze.

Er zijn geen harde cijfers over het aantal sekswerkers dat momenteel vanuit huis opereert, maar volgens het programma worden er zo’n 150 advertenties per dag geplaatst op erotische sites als Kinky, Seksjobs en Speurders.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws