7.6 C
Utrecht
maandag, januari 30, 2023

Veel vouchers voor geannuleerde evenementen volgen geen overeenkomsten: Market Authority

- Advertisement -


Veel bedrijven die hun klanten vouchers aanbieden voor evenementen die zijn geannuleerd vanwege het coronavirus, volgen niet alle toepasselijke overeenkomsten, zei de autoriteit voor consumenten en markten, ACM, na controle van 180 voucherregels voor geannuleerde concerten, festivals, sportwedstrijden en andere evenementen.

Een voucher is een redelijk alternatief, maar alleen als het een volwaardige vervanging is en de consument weet wat hij kan verwachten, zei Edwin van Houten van ACM tegen de NOS. “Consumenten hebben recht op hun geld terug als een bedrijf geen dienst verleent. Maar als alle bedrijven nu al hun klanten in één keer moeten terugbetalen, kunnen veel bedrijven failliet gaan. Dan kun je als consument niets claimen”, zegt hij. zei.

Naast evenementen heeft ACM ook gekeken naar vouchers en aangeboden regelingen voor reeds betaalde bedragen aan sportscholen, trainingen en cursussen. Een veelvoorkomend probleem was dat vouchers niet alle kosten dekken die de consument betaalt. Zo werden de reserverings- en administratiekosten niet toegevoegd aan de voucher. De restwaarde van de voucher wordt ook niet altijd aan de klant betaald aan het einde van de voucherperiode. En consumenten die geen voucher willen, krijgen geen informatie over hoe ze hun geld terug kunnen krijgen.

ACM merkte ook op dat bedrijven soms ten onrechte een beroep doen op overmacht in de voorwaarden voor kaartverkoop, zodat ze geen restitutie hoeven te betalen.

De Autoriteit zet deze controles de komende weken voort en breidt ze uit tot vouchers die worden aangeboden door luchtvaartmaatschappijen en andere reisorganisaties.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws