1.9 C
Utrecht
maandag, februari 6, 2023

Veel zorgmedewerkers werken nog zonder beschermingsmiddelen: vakbond

- Advertisement -


Veel gezondheidswerkers moeten nog werken zonder persoonlijke beschermingsmiddelen zoals maskers en veiligheidsbrillen, zo blijkt uit een peiling van vakbond FNV onder 1.358 zorgverleners. Het gebrek aan beschermende uitrusting is het grootst in verpleeghuizen en thuiszorg, waar 60 procent van de werknemers geen bescherming heeft. Een derde van de ziekenhuismedewerkers werkt zonder beschermingsmiddelen en een zesde van de kraamzorgmedewerkers, meldt RTL Nieuws.

‘Medewerkers in de thuiszorg en kraamzorg geven aan dat ze vaak alleen mondmaskers van hun werkgever krijgen als er een vermoeden bestaat dat een cliënt corona heeft en niet als de medewerker daar om vraagt’, aldus de vakbond.

FNV-vicepresident Kitty Jong noemt het ‘ongehoord dat zorgpersoneel nog steeds zonder beschermende uitrusting moet werken en dus een corona-infectie kan riskeren’. Ze riep minister Martin van Rijn voor Medische Zorg op om in een richtlijn duidelijk te stellen dat iedere gezondheidswerker zonder voorwaarden recht heeft op beschermingsmiddelen.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws