4.8 C
Utrecht
dinsdag, november 30, 2021

Veranderende regels, Covid-variant verhindert heropening Europees toerisme

- Advertisement -


PARIJS, Frankrijk: Nu Europese landen zich inspannen om nieuwe virusuitbraken in te dammen met een litanie van voortdurend veranderende en last-minute regels, zet de reis- en toeristenindustrie van de regio zich schrap voor een nieuwe slechte zomer.

Reizigers naar Frankrijk kwamen vorige week in de problemen nadat het land aankondigde dat bezoekers van culturele en toeristische bezienswaardigheden een speciale COVID-19-pas nodig zouden hebben om aan te tonen dat ze volledig zijn gevaccineerd, onlangs hersteld zijn van een infectie of een negatieve coronavirus-test hebben, meldde de Associated Press.

De nieuwe regel leidde ertoe dat toeristen, overrompeld door de begeleiding, in de rij stonden voor virustests buiten de Eiffeltoren om een ​​pas te krijgen.

Terwijl Frankrijk overweegt om de pas volgende maand uit te breiden tot restaurants en cafés, heeft Italië een soortgelijke pas aangekondigd voor toeristen die musea en bioscopen, restaurants, cafés, casino’s en andere locaties bezoeken.

Onlangs heeft de Britse regering een 10-daagse zelfisolatie aangekondigd voor reizigers die uit Frankrijk komen, vanwege zorgen over de Covid Delta-variant. De last-minute begeleiding, die zonder waarschuwing kwam, irriteerde reizigers, de toeristenindustrie en de Franse regering.

Ondertussen zette het besluit van Denemarken om Groot-Brittannië op de rode lijst te zetten ook de reisplannen voor nietsvermoedende toeristen op zijn kop.

“Het is zo moeilijk om iedereen op de hoogte te houden van wat er nodig is om waarheen te gaan, met zoveel landen en zoveel verschillende regels”, zegt Ben Heywood, een Brit die een avontuurlijke reisorganisatie runt genaamd Undiscovered Montenegro.

Voor de reisindustrie, die worstelt om het hoofd te bieden aan dalende toeristenaantallen, zorgden de steeds veranderende regels en de daaruit voortvloeiende chaos voor meer problemen.

Volgens de VN-Wereldtoerismeorganisatie daalde het aantal internationale toeristen naar Europa, dat vorig jaar met bijna 70 procent daalde, in de eerste vijf maanden van 2021 met 85 procent.

Dit jaar zal het aantal internationale toeristen naar verwachting op 50 procent van het niveau van 2019 blijven, hoewel de binnenlandse vraag naar verwachting het tekort zal helpen overbruggen.

De Griekse minister van Ontwikkeling, Adonis Georgiadis, heeft er bij de reisindustrie op aangedrongen een dapper front te vormen.

“Het is erg belangrijk dat we niet de indruk wekken dat we de controle over de pandemie hebben verloren”, zei hij.

.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws