4.8 C
Utrecht
vrijdag, januari 27, 2023

Verdere versoepeling van de blokkering van het coronavirus op 1 juni zoals gepland: rapport

- Advertisement -


De verdere versoepeling van coronavirusmaatregelen op 1 juni kan volgens plan gebeuren, meldden bronnen bij RTL Nieuws. De regering kwam zondag bijeen in de ambtswoning van de premier, het Catshuis, om het coronavirus, de sociale gevolgen van deze crisis en de maatregelen om de verspreiding van het virus te beteugelen, te bespreken.

Volgens het huidige plan kunnen op 1 juni terrassen en horecagelegenheden beperkt open gaan. Hetzelfde geldt voor bioscopen en culturele instellingen. In deze vestigingen mogen maximaal 30 personen bijeenkomen en zij moeten zich houden aan sociale afstandsmaatregelen. Middelbare scholen zullen ook weer opstarten met leerlingen die de sociale afstandsregel van 1,5 meter moeten volgen, wat niet vereist is voor jongere basisschoolleerlingen

Bronnen vertelden de omroep dat het opheffen van deze beperkingen zoals verwacht zal gebeuren. Dinsdag komt de regering weer bijeen, waarna premier Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge een persconferentie houden.

Maandag 1 juni is Pinkstermaandag. De horeca wil in dat lange weekend alvast openen. De regering overweegt momenteel dit voorstel, aldus de omroeporganisatie.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws