6.5 C
Utrecht
zondag, oktober 24, 2021

Verkiezingsbeloftes in Stichtse Vecht kunnen beter geen geld kosten

- Advertisement -


Politici in Stichtse Vecht die bij de raadsverkiezingen volgend jaar beloftes doen die extra geld kosten, doen er goed aan direct een waarschuwing af te geven: er moet ergens anders op bezuinigd worden óf de lokale belasting gaat omhoog. 
Dat is af te leiden uit de gemeentelijke begroting 2022 die vrijdag is gepubliceerd. Voor volgend jaar verandert er weinig, maar de gemeente zit financieel zo krap,  dat er waarschuwing is opgesteld voor de jaren erna.

Vanaf 2023 zijn de gemeentefinanciën zijn niet rond te krijgen zonder grote grepen uit de reservekas en te snoeien in de dienstverlening, blikt het college van burgemeester en wethouders vooruit. Oorzaak is het rijksbeleid, waardoor gemeenten de afgelopen jaren meer taken kregen, maar te weinig budget.

Volgend jaar staan geen grote veranderingen op stapel. Dat is zo besloten omdat er  dan verkiezingen zijn en een nieuw gemeentebestuur aantreedt. De gemeentebelastingen blijven gelijk aan dit jaar.

Snoeikosten

In de budgetten vinden wel kleine aanpassingen plaats. Zo worden de personeelsdossiers van ambtenaren gedigitaliseerd: dat is handiger voor de afdeling HRM omdat er nog steeds deels thuisgewerkt wordt. Voor de overgang is 50.000 euro nodig.

Het bijhouden van de openbare ruimte, zoals plantsoenen en bomen, zal meer kosten,  zal duurder worden omdat aannemers hogere bedragen vragen. Hiervoor trekt Stichtse Vecht trekt ruim 600.000 euro uit. Voor de afvalinzameling en het onderhoud van riolering is daarentegen minder geld nodig.

Eerder dit jaar werd besloten dat de toegang tot zwembad ‘t Kikkerfort in Breukelen duurder wordt. Dat levert vanaf volgend jaar 70.000 euro meer op. 

De gemeente heeft inmiddels een taskforce in het leven geroepen om de illegale verhuur van huizen aan te pakken. In 2022 is hiervoor 400.000 euro beschikbaar.

Bekijk onze meest bekeken nieuwsvideo’s in onderstaande playlist:
Lees meer

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws