Verkoop van medicijnen beperkt om hamsteren te voorkomen; Bel geen dokter met milde symptomen

[ad_1]

Om medicijnschaarste en hamsteren te voorkomen, heeft het Ministerie van Volksgezondheid met apotheken, drogisterijen en groothandelaren afgesproken om het aantal verkochte medicijnen per klant te beperken, aldus CBG.

Geneesmiddelen op recept worden voortaan verkocht op recept, maar klanten zullen niet lang van tevoren medicijnen kunnen nemen. Vrij verkrijgbare medicijnen zoals paracetamol zijn beperkt tot drie verpakkingen per klant, volgens de CBG-aanbeveling.

Het CBG zei ook dat het de vraag heeft gekregen of ibuprofen de corona-infectie de afgelopen dagen meerdere keren kan verergeren. Volgens CBG-voorzitter Ton de Boer is er onvoldoende bewijs om aan te tonen dat pijnstillers met ontstekingsremmende eigenschappen zoals ibuprofen het verloop van de infectie zouden kunnen verergeren.

Desalniettemin beveelt de CBG paracetamol aan als een “veilige en betere keuze om aanvankelijk koorts en pijn te onderdrukken”. Paracetamol heeft minder bijwerkingen en “helpt voldoende tegen koorts en pijn”, aldus De Boer.

Volksgezondheidsinstituut RIVM benadrukte dat je niet naar de dokter hoeft als je alleen milde symptomen hebt zoals een loopneus, niezen, keelpijn, een lichte hoest en koorts tot 38 graden Celsius. Als dit uw symptomen zijn, blijf dan thuis en herstel, zei het RIVM op Twitter.

Als uw koorts hoger is dan 38 graden, heeft u een slechte hoest en kortademigheid – bel uw arts.

[ad_2]

Plaats een reactie