8.5 C
Utrecht
zondag, februari 5, 2023

Veronica Inside’s laatste aflevering van het seizoen gesloopt over racisme

- Advertisement -


De laatste aflevering van Veronica Inside voor de zomervakantie wordt maandag niet uitgezonden, maakte Marco Louwerens van televisiestation Talpa donderdag bekend. Er is een conflict tussen de presentatoren na een ‘grap’ van Johan Derksen over antiracisme-activist Akwasi en blackface Zwate Piet, meldt NU.nl.

Louwerens ging woensdag met Wilfred Genee, Johan Derksen en Rene van der Gijp zitten om de situatie te bespreken. Volgens de regisseur is deze pauze voor iedereen nodig om ’tot rust te komen en tot bezinning te komen’. Hij voegde eraan toe dat hij een “goed gevoel” heeft dat Veronica Inside na de zomer terug zal zijn en dat het goed gaat tussen Genee, Derksen en Van der Gijp “.

In de uitzending van Veronica Inside op 15 juni spraken de drie mannen over Black Lives Matter demonstraties in Nederland, waaronder een tegendemonstrant in Leeuwarden verkleed als blackface Zwate Piet. Derksen vroeg of die man Akwasi niet was.

Deze opmerking veroorzaakte een golf van kritiek op Derksen en het programma. Verschillende voetbalclubs en spelers hadden kritiek op het racisme van de opmerking en namen afstand van de show. Ook een aantal adverteerders trokken hun plek.

Maandag werd het onderwerp racisme besproken op de show. Derksen noemde zijn opmerking een “verkeerde grap” maar weigerde zijn excuses aan te bieden.

Derksen maakte dinsdag bekend dat hij Talpa heeft gevraagd de laatste aflevering van het seizoen niet te annuleren. Volgens Van der Gijp zette presentator Genee hem en Derksen ter plaatse.

Louwerens zei dat het gesprek van woensdag met Genee, Derksen en Van der Gijp “stoer” en “emotioneel” was. Volgens hem praten de drie mannen niet vaak met elkaar. Louwerens is van plan ze over een paar weken thuis te bezoeken.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws