4.8 C
Utrecht
vrijdag, januari 27, 2023

Verschillende steden geven nieuwe Covid-19-regels uit voor Pasen; De politie legt tientallen boetes op

- Advertisement -


Een aantal gemeenten in Nederland heeft nieuwe maatregelen getroffen om te voorkomen dat er tijdens het paasweekend drukte ontstaat. Dit komt doordat politie en gemeentelijke autoriteiten in het hele land boetes blijven opleggen voor schendingen van de huidige regels voor sociale afstand.

Anti-crowding maatregelen verschillen aanzienlijk tussen gemeenten qua extremiteit, meldt de NOS. Sommige gemeenten hebben de dijken afgesloten voor fietsers, motorrijders en toegang tot bepaalde wegen, andere hebben ervoor gekozen om alleen vakantieparken te sluiten of zelfs zoveel mogelijk open te houden.

Maatregelen zijn doorgaans lakser in het noorden van het land, vooral in de provincies Groningen en Drenthe waar minder ziekenhuisopnames zijn geweest als gevolg van Covid-19.

In het zuiden van Nederland is het tegenovergestelde fenomeen waarneembaar. In de provincies Noord-Brabant en Zeeland hebben bijvoorbeeld veel gemeenten ervoor gekozen om overnachtingen in hotels te verbieden.

In Amsterdam geldt tot en met maandag een zeilverbod en het is inwoners verboden langs de kust naar hun strandhuisjes te reizen – een populaire bezigheid tijdens het paasweekend.

Dit komt omdat tientallen mensen in het hele land zijn getroffen met hoge boetes voor het overtreden van regels rond sociale afstand. Zeventien inwoners van Uilenstede, een studentencomplex in Amstelveen, kregen donderdag boetes voor het verzamelen ondanks de richtlijnen van de burgemeester. Volgens NU.nl, de bewoners buiten hadden gezeten een van de appartementen in het complex, en kregen elk een boete van 390 euro nadat de politie arriveerde.

Andere groepen hebben op donderdag en vrijdag boetes gekregen in heel Nederland. In Elburg werden waarschuwingen en een boete opgelegd vier jonge mensen om samen op een bankje te zitten, volgens lokale nieuwsdienst De Stentor. In Purmerend legden lokale veiligheidsfunctionarissen twee jongeren een boete op omdat ze hadden ingebroken in een skatepark dat was afgesloten om verzamelen te voorkomen. Volgens een verklaring hierover was een van de twee personen minderjarig, terwijl de andere 18 jaar oud was, wat betekent dat hij een hogere boete kreeg bovenop een strafblad.

De regels, die niet gelden voor mensen die in hetzelfde huishouden wonen, zijn bedoeld om drukte te voorkomen en dus de verspreiding van het coronavirus te vertragen. Volwassenen komen in aanmerking voor een boete van 390 euro voor het overtreden van de regels, terwijl minderjarigen een lichtere boete van 95 euro kunnen krijgen.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws