12.3 C
Utrecht
dinsdag, mei 24, 2022
Array

Verwachting scholen: vaker klassen naar huis sturen • Vliegverbod Hongkong voor 150 landen

- Advertisement -


In de eerste week na de kerstvakantie hebben op 17 procent van de scholen één of meerdere klassen thuisgezeten, in vrijwel alle gevallen doordat een leraar afwezig was. Dat zegt de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) op basis van een peiling onder een kleine duizend schooldirecteuren.

Toch is het ondanks de oprukkende omikronvariant volgens de AVS vorige week nog goed verlopen op scholen. In totaal was gemiddeld 92 procent van de leerlingen en 91 procent van de leraren op school. Geen enkele directeur heeft de school deze week helemaal moeten sluiten.

Deze cijfers gaan over de start van het onderwijs na de kerstvakantie en zeggen nog niets over de besmettingen die op scholen plaatsvinden, zegt de AVS. “Voor het openhouden van de scholen is het sowieso belangrijk om besmettingen bij leraren te voorkomen, omdat schoolleiders nauwelijks vervangers kunnen vinden”, zegt AVS-voorzitter Ingrid Doornbos.

Ad hoc werken

De vereniging verwacht dat er de komende tijd steeds vaker klassen naar huis moeten worden gestuurd. “We roepen het nieuwe kabinet op om het schrijnende personeelstekort en het ventilatievraagstuk snel op te pakken.” Die ventilatie is volgens de peiling op bijna de helft van de scholen niet op orde.

Daarnaast willen schoolleiders van het kabinet een langetermijnplan voor corona en het onderwijs. Doornbos: “Veel schoolleiders zijn het korte termijn en ad hoc werken zat. Ze willen weten waar ze aan toe zijn met een goed doordachte langetermijnvisie.”Lees meer

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws