4.6 C
Utrecht
zondag, januari 29, 2023

Verzekeraars helpen ziekenhuizen die financiële problemen ondervinden als gevolg van de Covid-19-crisis

- Advertisement -


De Nederlandse verenigingen van zorgverzekeraars ZN en ziekenhuizen NVZ hebben een overeenkomst gesloten om ziekenhuizen in financiële moeilijkheden door het coronavirus te helpen. De kosten van ziekenhuizen stijgen momenteel enorm door de vele Covid-19 patiënten die ze behandelen, terwijl de inkomsten uit uitgestelde geplande zorg niet binnenkomen. Volgens de zorgverzekeraars gaat het om een ​​hulppakket van miljarden euro’s, meldt AD.

‘Er is veel extra geld besteed aan de zorg voor coronapatiënten, zowel op de intensive care als elders. Op zo’n enorme golf van patiënten werd helemaal niet gerekend in de budgetten’, zei NVZ-voorzitter Ad Melkert tegen de krant. “We hebben regelmatig videoconferenties met ziekenhuisbestuurders en ze zeggen simpel: als het nog een week of twee duurt, weten we niet of we de salarissen nog kunnen betalen.”

Ziekenhuizen krijgen vanaf 1 mei een maandelijks voorschot van de zorgverzekeraars ‘om hen in tijden van crisis de ruimte te geven om aan hun betalingsverplichtingen te voldoen’, aldus Melkert. Dit omvat salarissen. ‘Het zou onmogelijk zijn als een verpleegster door het vuur loopt en u zijn vakantiegeld niet kunt betalen’, zei hij.

Bestuurslid Ab Klink van ZN is verheugd dat ze ziekenhuizen deze hulp kunnen bieden, zei hij tegen AD. ‘Ziekenhuizen hoeven zich nu geen zorgen meer te maken over de financiën. Laat zorgverleners zich richten op het verlenen van de broodnodige zorg.’

Klink noch Melkert zouden AD vertellen hoeveel geld er aan deze hulp is gemoeid, maar ze hebben wel bevestigd dat het ‘miljarden’ zijn.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws