8.5 C
Utrecht
zondag, februari 5, 2023

Video: Campagne tegen huiselijk geweld gelanceerd met “stijgende spanningen” thuis

- Advertisement -


De Nederlandse regering is een landelijke campagne gestart in een poging de prevalentie van huiselijk geweld aan te pakken, vooral tijdens de pandidische reactie van Covid-19 wanneer meer mensen meer tijd thuis doorbrengen, zo kondigden twee ministeries zaterdag gezamenlijk aan.

Nu gevallen van huiselijk geweld steeds moeilijker te melden zijn als gevolg van woningisolatie tijdens de Covid-19-uitbraak, heeft het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de krachten gebundeld met het ministerie van Justitie en Veiligheid om de kwestie aan te pakken door het contact tussen de slachtoffers te vergemakkelijken , omstanders en de autoriteiten. De campagne heeft ook tot doel “concrete tips en advies” te geven over de stappen die mensen kunnen nemen in geval van misbruik van een kind, partner of oudere.

Minder dan twee weken nadat het publiek de opdracht kreeg om zoveel mogelijk tijd thuis door te brengen, meldde de kindertelefoon Kindertelefoon een “verontrustende” toename van het aantal telefoontjes van jongeren “die te maken hadden met seksueel misbruik, huiselijk geweld en ruzies”. Zelfs in de aanloop naar 2020 bleek uit onderzoek dat burgemeesters in Nederland te laks waren in het uitvaardigen van huisverboden in gevallen van huiselijk geweld.

“Mensen werken en wonen meer thuis, hebben minder sociale contacten, minder afleiding en zijn mogelijk onzeker over hun inkomen”, verklaarde de regering in een verklaring over de lancering. ‘Dit kan betekenen dat de spanningen thuis oplopen, wat het risico op fysiek, psychisch of seksueel geweld vergroot.’

De campagne, die momenteel gebruik maakt van televisie, radio en online reclame, probeert actief de boodschap te promoten onder het motto ‘Het stopt niet totdat je iets doet’.

De regering adviseert mensen die huiselijk geweld willen melden om de anonieme hotline van het landelijke huiselijk geweldnetwerk Veilig Thuis te bellen op 0800-2000 of om de campagnes te bezoeken officiële website.Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws