4.6 C
Utrecht
zondag, januari 29, 2023

Video: Drone-lichtshow boven Rotterdam beëindigt Bevrijdingsdag

- Advertisement -


Performance art installatie Franchise Freedom sloot Bevrijdingsdag in Nederland af met een drone-lichtshow over de Maas, waar Rotterdammers door hun ramen, balkons en tuinen van konden genieten. Een zwerm van 300 drones verlichtte de Rotterdamse hemel als “een ode aan de vrijheid en als eerbetoon aan iedereen die dag en nacht werkt om de vrijheid en gezondheid van anderen te waarborgen”, aldus de Rotterdamse Partners.

De lichtshow was het initiatief van kunstenaarsduo DRIFT en kunstorganisatie Mothership. “Op deze speciale Bevrijdingsdag ligt de hele wereld in de greep van Covid-19. Vooral nu wil Mothership samenwerken om een ​​teken van hoop te geven met dit kunstwerk. Onthoud, reflecteer en wees veerkrachtig”, oprichter en creatief leider van Mothership Jeroen Everaert zei.

‘Het is triest dat we dit jaar niet kunnen bijeenkomen om de vernietiging van ons stadscentrum 80 jaar geleden te herdenken’, zei de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb. ‘Maar het is mooi om te zien hoe iedereen op zo’n creatieve manier van de nood een deugd heeft gemaakt. Een verlicht hart boven ons historische hart; het is echt hartverwarmend.’

https://youtu.be/8Gq9px-SZVI

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws